lauantai 13. lokakuuta 2012

Tunnustava usko Jeesuksen ylösnousemukseen ratkaisee


- Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi,
nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.

  • Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra
  • ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, 

olet pelastuva.
Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.
Room 10:8-10

Näinä epäuskon aikoina, kun jopa Suomenkin evankelis-luterilaisen kirkon palveluksessa on miehiä ja naisia, jotka eivät usko ylösnousemukseen, kirkkomme tulee pitää selkeästi yllä apostoli Paavalin yksiselitteistä opetusta kaikkein tärkeimmästä asiasta.

Sitä varten heidät on paimeniksi ja opettajiksi kutsuttu ja juhlallisesti valoin kirkon virkaan asetettu, että he Kristusta palvelevat ja puhtaasti Jumalan Sanaa julistavat ja opettavat. Piispojen erityinen paimenen sauva on etuoikeutettu asema nuhdella ja torua ja tarvittaessa voimatoimin torjua kirkon saarnatuolista ne, jotka väärin opettavat.

Vaan näyttää tänään siltä, että suurempaa huolta kannetaan Suomen ev.lut. kirkossa siitä, että nainen saa toimia esteettömästi miesten kanssa alttarilla papin virassa ja saarnata ja opettaa yhdessä miesten kanssa kuin siitä, että julistetaan ja opetetaan sitä ainoaa pelastavaa sanomaa uskon tunnustamisesta suulla ja uskosta siihen, että Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista. Jos piispa tai pappi kieltää ylösnousemuksen, se ei kummemmin hätkäytä. Mutta Jumalan Sanaa oikein julistava pappi, joka ei tahdo naisen kanssa virkaa hoitaa, ajetaan kirkosta ulos.

Kyse ei näet ole mistä tahansa uskosta Jeesukseen.

Apostoli Paavali sanoo selkeästi ja ytimekkäästi tiedemiestenkin aidoksi todistamassa varhaiskristillisessä kirjeessä Roomassa asuville kristityille, että pelastava usko on uskoa ylösnousemukseen ja suun tunnustus, että Jeesus on Herra, Kyrios.

Tästä jos luovutaan syntyy ei-kristillinen hereettinen valheellinen ja eksyttävä uskonnollinen yhteisö, joka ei johdata jäseniään saamaan itse pyhältä Jumalalta synnit anteeksi ja perimään iankaikkisen elämän, joka alkaa täällä jo maitten päällä ja jatkuu iäti taivaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti