lauantai 13. lokakuuta 2012

Pelastava usko Jeesukseen

Kristillinen usko on pelastus-uskonto, jossa selviydytään Jumalan oikeudenmukaisesta tuomiosta synneistä, tämän maailmanajan koettelemuksista ja kiusauksista ja eksytyksistä toiseen maailmaan, jossa vanhurskaus asuu ja jossa kuolemaa ei ole.

Melkoisen laimeaksi kristillinen usko käy, jos siitä jätetään pois lain tuomio kaikessa helvetillisessä vakavuudessaan ja armon taivaallinen ihanuus.

Apostolien teoissa Jeesuksen valitsema lähettiläs, apostoli, antaa käytännöllisen ja selkeän ohjeen roomalaiselle Corneliukselle Joppen (Jaffan) kaupungissa:



Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi:

"Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa. Hän lähetti Israelin kansalle sanansa, ilmoitti hyvän sanoman rauhasta, jonka Jeesus Kristus on tuonut -- hän, joka on kaikkien Herra.

Te tiedätte, mitä on tapahtunut ensin Galileassa ja sitten kaikkialla Juudeassa sen jälkeen kun Johannes saarnasi ja kastoi.

Te olette kuulleet Jeesuksesta, nasaretilaisesta, jonka Jumala voiteli Pyhällä Hengellä ja voimalla. Hän kulki ympäri maata, teki hyvää ja paransi kaikki jotka olivat joutuneet Paholaisen valtaan, sillä Jumala oli hänen kanssaan. Tämän me voimme vahvistaa todeksi, kaiken tämän, minkä hän teki Juudean maassa ja Jerusalemissa.

Hänet he ripustivat ristinpuulle ja surmasivat, mutta Jumala herätti hänet kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä -- ei kaikelle kansalle, vaan todistajille, jotka Jumala oli ennalta valinnut, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen kun hän oli noussut kuolleista.

Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että juuri hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi.

Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."

Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa.

Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta.

Silloin Pietari sanoi:
"Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?"

Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen.

He pyysivät sitten häntä jäämään sinne vielä muutamaksi päiväksi.

Apt 10:34-48

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti