torstai 27. syyskuuta 2012

Kimmo Pälikölle kehoitus parannukseen dinoista

Anomalocaris. Taiteilijan näkemys.
Kuva Katrina Kenny University of Adelaine

Taidemaalari Kimmo Pälikön tuoreimmassa Taustaa-sarjan kirjassa Alusta viimeisen aikaan on PDF version sivulla 90 hänen taitavasti piirtämänsä kuva ihmisistä dinojen seurassa.

Tällainen hyvin tehty piirros on paljon tehokkaampi viestinnän väline kuin pelkkä teksti, jossa samasta asiasta kerrottaisiin. Kuva menee suoraan lukijan tajuntaan ja jää hyvin muistiin. Sanonta "yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" pitää paikkansa.

Alusta viimeiseen aikaan kirjan kuva edustaa samaa ajattelua, kuin lääkäri Pekka Reinikaisen teos Dinosaurusten arvoitus. 6K kreationistien mukaan Jumala loi maailmankaikkeuden vuonna 4000 eKr. kuten Raamatun totuudellisesti ilmoittaa..Kaiken luonnossa havaittavan täytyy sopia tähän ajoitukseen. Näin ollen ihmisten on täytynyt elää dinojen aikaan ja tarujen lohikäärmeet varmaankin ovat niistä säilynyttä muistitietoa (Reinikainen).. Vedenpaisumus ne suuret eläimet sitten hävitti ja hautasi mutakerrosten uumeniin (Pälikkö).

Kimmo Pälikkö on mielikuvituksensa voimalla luonut kuvan tästä oletetusta maailmasta, jossa dinosaurukset ja ihmiset elävät samaan aikaan. Visuaalisena mediana hyvin piirretty kuva juurtuu katsojan mieleen totuutena. Kirjan yhteydessä näkemys voi tulla painokkaasti todellisen uskon merkiksi, shibboletiksi: näin Raamattuun luottavat kristityt uskovat, toisin kuin liberaalit ja paha maailma, jossa ateistinen tiede tekee tuhojaan.

Olen varma, että Kimmo Pälikkö on kirjoillaan itse vilpittömästi liikkeellä ja tahtoo näin piirtämälläkin havainnollistaa 6K kreationismin luomaa maailmaa. Mutta opettajalla on sitä suurempi vastuu.

6k kreationistien luoma maailma ei ole Jumalan luoma maailma, vaan ihmisen mielikuvituksen tuote, josta puuttuu rakkaus totuuteen ja joka vääristää Jumalan ihmeelliset työt.

Jumalasta tehdään väärän rahan lyöjä.


Tee parannus!
Kimmo, voisit tehdä parannuksen tästä valheellisesta kuvasta esimerkiksi seuraavalla tavalla.

(Tiedän että tämän apotin vaatima parannuksen teon tapa on vaativa ja aikaa vievä hanke, mutta rikos on raskas ja syvästi vahingollinen Kristuksen asialle, joka perustuu Totuuteen. Jos näin toimit ja pyytämäni kuvan julkaiset, teet todella suuren palveluksen suomalaiselle uskovalle kristikansalle, näin asian näen.)

Koska olet saanut Jumalalta taitelijan lahjat, voisitko piirtää värillisen kuvan siitä, mitä elämän historian ensimmäisiin kuuluvat silmät saanut eläin näki!

Nykyisten tietojemme mukaan luonto oli aluksi sokea aina Ediacarakauden lopulle asti. Toki ensimmäiset tunnetut elämänmuodot, sinilevä bakteerit aistivat auringonvaloa jo yli 3 miljardia vuotta sitten, käyttäen sen energiaa hyväkseen ja tuottaen prosessissa happea, josta elämälle välttämätön ilmakehä erään nykyisen teorian mukaan sai alkunsa.

Ensimmäisten näkijöiden joukossa on Anomalocaris ("epätavallinen katkarapu").

Jumalan tahdosta löydettiin Adelainesta, Australiasta vuonna 2011 häkellyttävä ja hyvin harvinainen fossiili: Anomalocaris, jonka silmä oli säilynyt. Fossiili on erittäin harvinainen, sillä eiväthän herkistä kudoksista tehdyt silmät juuri ole säilyneet (katso esim. Nature lehden uutinen).

Yllättäen tämän elämän raikkaan kambrisen aamun luomuksen silmät eivät suinkaan olleetkaan joku evoluutioteorian olettama yksinkertainen camera obscuramyBlog, pelkkä valoa sisään päästävä aukko ja pari hermoa, vaan heti kättelyssä ensimmäinen tunnettu silmä on erittäin monimutkainen yli 16.000 linssiä käsittävä todellinen mestariteos.

Emme tietenkään voi mennä tämän eläimen aivoihin ja tietää, mitä siellä näkyy. Kuvallasi voisit havainnollistaa, mitä voime omilla aivoillamme ajatella, mitä Israelin Jumalan ensimmäisenä luomat silmät näkivät Kambrikauden meressä.

Vaihtoehtoisesti voisit piirtää, mitä ensimmäiset trilobiitit näkivät ympärillään vedessä (elämää ei vielä ollut maalla).

Apua saat tehtävään siitä, että sudenkorennoilla on yhä nykyään samanlainen erikoisen laajakulman antavat silmät ja että varhaisen kambrikauden elämästä on säilynyt erityisen hienoja näytteitä esimerkiksi juuri Burgesin kallioissa British Columbiassa Kanadassa, jotka kirjassasi mainitset.

Jos jätät haasteeni väliin, ymmärrän sen hyvin.

Jos otat sen vastaan, olen erittäin iloinen!

45 kommenttia:

  1. http://www.genesispark.com/exhibits/evidence/historical/ancient/pterosaur/

    Moi Mikko. Raamattu on hyvä tietolähde, eikä sitä aina ole tarpeen tulkita liikaa. Monet seikat ovat suorastaan suoraviivaisia. Uskon Luojan luoneen kasvit ennen aurinkoa, jotta voisimme ymmärtää työviikon ja lepopäivän konkreettisuuden. Emme millään jaksaisi ensin paiskoa duunia 6000 vuotta ja sitten jäädä tuhatvuotiselle lepojaksolle. Toki pitkän työrupeaman jälkeen voisi muutama kuukausi sujuakin huilatessa ja hengitystä tasatessa, mutta sitten saattaisi alkaa tympiä. Sallinet huumorin. Peltojenkin pitäisi levätä joka seitsemäs vuosi. Työeläimetkin tarvitsevat saman rytmin kuin ihmiset.

    http://www.luominen.fi/kuinka-vanha-maailmamme-on/

    1.Moos:
    1:11 Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on." Ja tapahtui niin:
    1:12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
    1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
    1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,

    http://www.evoluutio.com/?a=0&o=52&st=0

    "Valo on saatu labrotarorio-olosuhteissa kulkemaan 300 kertaista nopeutta eli n. 89 937 750 km/s. eli n. 2838 biljoonaa kilometriä vuodessa eli n.17,028 miljoonaa biljoonaa kilometriä 6000 vuodessa. Valo on myös pystytty seisauttamaan ja päästämään taas liikkeelle. Valon nopeuteen vaikuttavat niin magneettikentät, gravitaatio kuin kaasutkin. Raamatun mukaan maa luotiin ennen tähtiä, joten sen puolesta ei ole ongelmaa, etenkin kun alkukieliset tekstit puhuvat 17 kertaa avaruuden venyttämisestä."

    https://www.google.fi/search?q=lene+hau+stopped+light&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

    http://www.netikka.net/mpeltonen/plasmateor.htm

    http://www.thunderbolts.info/wp/

    http://www.icr.org/article/6943/

    https://www.google.fi/search?q=young+earth&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

    http://personal.inet.fi/koti/joel.kontinen/nooa.html

    http://www.evoluutio.com/?o=3&a=0

    http://creation.com/dinosaur-soft-tissue-and-protein-even-more-confirmation

    http://www.luominen.fi/dinosaurukset-ja-lohikaarmeet/

    http://www.jariiivanainen.net/maapallonika9.html

    http://www.s8int.com/dinolit1.html

    http://www.jariiivanainen.net/vedenpaisumusji.html

    http://www.jariiivanainen.net/hitaastivainopeasti.html

    Pähkinä: Kuinka vanhalta Aatami näytti vastaluotuna?

    http://www.creationtoday.org/

    Suurin ihme ja käsittämättömyys: Luoja. Hänellä ei ole alkua eikä loppua. Hän on.

    Toiseksi suurin ihme: Aika-avaruus ja elämä.

    http://www.jariiivanainen.net/kysymyksiatieteenalueelta.html

    "Kaikki esitetyt olettamukset aurinkokunnan alkuperästä sisältävät vakavia puutteita. Tämänhetkinen johtopäätös onkin, että aurinkokuntaa ei voi olla olemassa." (Jeffreys, H., The Earth: Its Origin, History and Physical Constitution, 6th edition, Cambridge University Press, 1976, p. 387)

    Ps. En ole tutkija. Kuulun keräilijöiden heimoon.
    Syysterveisin
    Jyrki Soini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei keräilijä, arvostan että kirjoitat nimelläsi!
      Annat tuossa linkkejä siihen maailmaan, josta koetan kristittyjä Suomessa varoittaa. Monien linkkien takana on aineistoa, jota kokoaa Yhdysvalloissa Creation Ministries International ja myös Answers from Genesis, jolla on tuo näyttelykeskus.
      Näistä sylttykeskuksista tulevaa aineistoa markkinoi suoramyynnissä www.luominen.fi.
      Olen huomannut, että esimerkiksi Kimmo Pälikkö ja Pekka Reinikainen ammentavat näistä samoista lähteistä rapakon takaa.
      Sieltä tulee tuo törkeä väite, että dinosaurukset ovat eläneet samaan aikaan ihmisten kanssa - joka on innoittanut Kimmoa piirtämään tuon onnettoman kuvan, hyvin tehty mutta sisällöltään valheellinen.

      Ongelman ydin on amerikkalainen järkeily, että on luovuttamaton raamatullinen totuus, että maailma on luotu noin 4000 ennen Kristusta. Jos tästä annetaan periksi, koko uskomme kaatuu sen mukana.

      Tämä on hirveä hengellinen ansa ja loukku, joka näyttää ah niin hurskaalta. Valkeuden enkeliksi pukeutunut Saatana tässä näyttää verrattomia taitojaan, koska monilta Jeesukseen uskovilta puuttuu rakkaus totuuteen.

      Poista
    2. Haastan sinua kuitenkin tutkimaan ja oppimaan!

      Koska teksti on hieman pitkä laitan sen omana tekstinä
      http://mikkol-miettii.blogspot.com/2012/10/kalamiehen-haaste-jyrkille.html

      Poista
  2. Lisäys. Löysin juuri linkin s8int-sivuilta: Griffin.

    http://calameo.com/books/00005951030da4dc833f4

    http://en.calameo.com/read/00005951030da4dc833f4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kirjalinkki Chris Parkerin teokseen Griffin ... on minulle uusi, kiitos! Tämä on eKirja linkki calameo joten teos on verkossa luettavissa ja runsaasti kuvitettu (40 sivua).

      Teoksen johtava ajatus on, että ensimmäinen tunnettu lentävä lisko, Pterosaurus, on mallina kotkapäiselle leijonalle (griffin), joista tarujen mukaan vain naaraalla on siivet.

      Chris Parker laajentaa teemee niin, että myös monien kansojen perinteissä tunnetut lohikäärmeet ovat tämän liskon muistoja. Näin hänen mukaansa on osoitettu, että ihminen on niitä nähnyt, joten luonnontutkijoiden määrittelemää dinosaurusten ajanlaskua tulee korjata.

      miksi tämä on niin tärkeää Parkerille?

      Poista
    2. Hei Jyrki, huomasin S24 tämmöisen lauseen sinulta

      "Usko tulee kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Tänään on pelastuksen päivä. Ateistille pitää ensin kertoa, että luominen on totta. Sitten häntä voi evankelioida. www.luominen.fi ja www.creation.com"
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9113952

      Poista
  3. Hei Mikko.
    Jos sopii, otan hieman aikaa Devonian kalalle. Mutta mitä tapahtui käsityksesi mukaan vedenpaisumuksessa?

    Kirjoitit "Tämä on hirveä hengellinen ansa ja loukku". Millainen vaara sisältyy siihen, että uskoo Raamatun ilmoitukseen? Uskon maailman luodun n. 6000 vuotta sitten. Ymmärrän Raamatusta puuttuvan jonkin pituisen aikajakson, mutta en usko senkään jakson edes tuplaavan em. kuuttatuhatta vuotta.

    En ole perehtynyt Parkeriin. Griffin on tarua, mutta miksei liskoa muistuttavaa lentävää eläintä olisi ollut ihmisten aikoihin?

    Ateismi on vakava ilmiö, jota on ruokittu perusteettoman teorian turvin. Siksi luomisen todistaminen on tärkeää.

    Uskon nopeaan luomiseen sauruksista riippumatta. Eläimistä ei saa tehdä uskonkappaleita. Silti pidän mahdollisena, että tietyn kokoisia sauruksia on otettu arkkiin. Pidän luomispäiviä todellisina päivinä. Miksi Jumala olisi hidasteleva nahjus? Uudehko aika-avaruus saattaa näyttää vanhalta, aivan kuin vastaluotu Aatamikin. Genetiikka ja mitokondriotutkimus antavat viitteitä vain tuhansien vuosien ikäisestä elämästä.

    Ei ole häpeällistä käyttää omaa nimeään, vaikka olisi mitä mieltä. Maailma antaa mahdollisuuksia runsaaseen spekulointiin. Ehkä juuri siksi on hyvä keskittyä Luojamme muuttumattomaan sanaan. Käännökset ovat aina ongelmallisia. Pelastussanoma on tärkein. Uskon Pyhän Hengen huolehtivan, etteivät käännökset vesitä Jeesuksen syntiensovitustyötä.

    Uskon Jeesuksen pikaiseen paluuseen. Ehkä sinäkin. Laitan kaksi tempauslinkkiä. Kiinnostaa ehkä muitakin lukijoita. Kiitän blogistasi.

    http://www.kristitynfoorumi.fi/lopunajat.htm
    http://www.raptureready.com/rr-pre-trib-rapture.html

    Siunaavin terveisin
    Jyrki Soini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Haasteeni kreationisteille on ottaa vakavasti sekä pyhä Raamattu että Jumalan valtavat luomistyöt.
      Genesiksen ensimmäiset 11 lukua ovat taaksepäin katsovaa profetiaa eivätkä Jumalamme kaiken käsikirja.
      Otetaan esimerkiksi Paratiisi. Jos vedenpaisumus peitti kaiken alleen Australiaa myöten, mihin joutui Eedenin puutarha?
      Missä on paratiisi?
      Kun kerran apostoli Paavali siellä kävi oman todistuksensa mukaan "14 vuotta sitten"

      Annan suuren arvon sille jos kala tarttuu onkeen ja saan sinut narraattua tukimaan hieman sitä luomisen päivää, kun Isä Jumala loi kalan!

      Poista
    2. Mitä tulee ylöstempaukseen, siitä on apostoli Paavalin saama ilmoitus, profetia "ilmoitan teille salaisuuden, emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme"
      Melkoinen pasuunan puhallus se tulee olemaan, ja Herra Jeesus kehottaa meitä nostamaan päämme, kun näemme sen päivän lähestyvän.

      Täällä Israelissa on erityinen paino Hänen sanoillaan Luukkaan evankeliumissa, Jerusalem on oleva pakanain tallattavava kunnes pakanain ajat täyttyvät.

      Tätä olemme näkemässä ja ihmettelemässä mitkä ajat sitten alkavat kun "kansojen" ajat päättyvät

      jumala ne ajankohdat tietää, ei edes Poika!

      Poista
  4. Lisää spekuloinnin aihetta sarjassamme Saturnuksen salaisuudet.

    http://www.youtube.com/watch?v=NW9r17nEpSc

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy Jyrki kalaan kiinni, et tule sitä koskaan katumaan!
      Mikko

      Poista
  5. Eedenistä. Luoja voi liikutella mantereita mielensä mukaan ja pitää huolen Eedenistä niin, että rajajoet voidaan löytää tänäänkin. Uskon paratiisin olevan taivaassa.

    Uskon ao. luomiseen.

    http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=1mo&kirjat=kr

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovatko mielestäsi Edenin puutarha ja paratiisi eri asiat Raamatussa?

      Poista
  6. Anteeksi kun toistan, mutta mielestäni Raamatussa mainittu luominen pätee. Olen luomisen kannattaja. Siis ilmeisesti kreationisti.

    Kirjoitit "Tämä on hirveä hengellinen ansa ja loukku".

    Kysyisin: Millainen vaara sisältyy siihen, että uskoo Raamatun ilmoitukseen?

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raamattu ei kerro, että Jumala loi maailman 4004 eKr. Se on ihmisten laskelma ja verrattavissa maailmanlopun laskelmiin. Pyhä Raamattu suhteellistaa ihmisten ajanlaskun ja sanoo, että Yksi päivä on kuin tuhat ja tuhat kuin yksi meidän Taivaalliselle Isällemme.

      Jeesus hieman varottelee Jumalan aikojen suhteen.

      Usko Raamattuun tarkoittaa, että se otetaan vakavasti sellaisena kuin se on. 6k kreationismi vääristää Jumalan Sanan ja sitoo kreationistit vääristyneeseen maailmankuvaan autuuden ehtona. "Jos ei 6k niin kaikki muukin usko romahtaa."

      Etevä tuo sielujemme vihollinen, se täytyy myöntää

      Poista
    2. Minäkin olen kreationisti, uskon että Jumala on kaikkeuden luonut. Samoin uskoo miljardi muslimia.

      Kirjoitukseni koskevat 6000 vuoden kreationismia eli Young Earth Creationism joka on hirveä ansa ja loukku sitoen sielut ihmisten järkeilyyn

      Tietääkseni professori Leisola ei sitä edusta ja minua niin surettaa ettei hän sanoudu siitä jyrkästi irti.

      Poista
  7. Moi Mikko.
    Kysyit "Ovatko mielestäsi Edenin puutarha ja paratiisi eri asiat Raamatussa?"

    Uskon Eedenin puutarhan olleen maanpäällisen paratiisin ja että taivaassa on pysyvä paratiisi. Uusi maanpäällinen paratiisi ei tule olemaan täydellinen, vaikka onkin demoneista vapaa. Lihallisuus vaivaa maanpäällistä eloa.

    Uskon Jeesuksen menneen taivaaseen. Luuk. 23:43 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa."

    Suonet anteeksi, etten ole lähtenyt kahlaamaan kaikkea kirjoittamaasi. Esitän mielummin täsmäkysymyksen. Onko olemassa varma ajanmääritystapa?

    Ymmärtänet lähtökohtani. Luotan mielummin Raamattuun kuin ihmiseen. Usko on tärkein. On selvää, ettei luomista ja evoluutiota voi yhdistää. Minusta on turvallista antaa Luojamme lisätä ymmärrystämme Hänen aikataulunsa mukaan. Jumalallinen tieto on harmoniassa Raamatun kanssa.

    http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102827-kreationismin-evoluutiomaalista-irrottava-t%C3%A4rp%C3%A4tti

    http://www.adressit.com/perussanoma

    Uskovana sanon, ettei muslimeilla (eikä juutalaisilla) ole sydämenuskoa ennenkuin sellainen ylhäältä annetaan.

    Jyrki

    VastaaPoista
  8. Moi Jyrki
    laitoit ensimmäiseen puheenvuoroosi konekiväärisarjan viitteitä verkossa oleville kreationismia käsitteleville sivuille.

    nyt viittaat Ilkka Hyttisen Uuuden Suomen forumilla antamaan palautteeseen Junkkaalan Eerolle sekä addressiin, joka on lähetetty Perussanomille suunnitteilla olleesta (2010) julkaisusta.

    Pyytäisin puolestani sinulta, että katsoisit läpi tässä blogissa olevat sivut Devon (1) ja Devon (2). Iloitsen, jos jotain kerrot niiden ehkä nostattamista ajatuksista uskovan Raamattuun luottavan kristityn mielessä.

    Ymmärrän, jos ajatus on kuin joku tarjoaisi kalanmaksaöljyä - mutta tämä kalajuttu on terveellinen ja voi Jumalan armosta muuttaa elämäsi!

    VastaaPoista
  9. Anteeksi kun palaan perusteisiin ja kysyn motiivia vaihtaa perinteinen nopean luomisen usko johonkin muuhun. Mihin esim. Timoteus mahtoi uskoa?

    2.Tim 3:14,15 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

    Jos nykyiset 6k-uskovaiset voidaan häpäistä, joutuvat samalla kaikki Kristuksen uskossa kuolleet häpeän alaisiksi.

    Anteeksi jos kysyn turruttavan paljon, mutta onko olemassa varmaa ajanmääritystapaa? Jos hidas luominen on fakta, voin sen kyllä hyväksyä. Toivon sinun ymmärtävän tärkeysjärjestykseni. Asetan itseni Timoteuksen asemaan. Voiko se olla vaarallista?

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jos nykyiset 6k-uskovaiset voidaan häpäistä, joutuvat samalla kaikki Kristuksen uskossa kuolleet häpeän alaisiksi."

      ei näin missään tapauksessa. Timoteus, Paavali ja varmasti myös Nasaretin Jeesus uskoivat aikansa tapaan, että maailma on luotu noin 4000 ennen Jeesuksen syntymää.

      Tämähän on juutalainen vanha ajanlasku ja esiintyy rabbiinisessa kirjallisuudessa myöhäis-roomalaisella ajalla. Sen mukaan elämme vuotta 5773 maailman luomisen jälkeen, joka näkyy esimerkiksi sanomalehtien päiväyksessä.

      Martti Luther ja Wesley ja Lars Levi Laestadius ajattelivat samalla tavoin, eivätkä siitä häpeään joudu.

      Koska silloin ei tiedetty paremmin.

      Tänään totuudellinen kristitty voi sanoa, että Raamatun kirjoittajat ja suuret kristikunnan pyhät ymmärsivät, että maailma on luotu 4000 eKr. koska Raamatun sukutaulut niin Adamin ja Eevan sanovat.

      Tuhannen vuoden päästä voi sen ajan ihmisiä kovin naurattaa meidän tietomme, että maailmankaikkeus on 13.7 miljardin vuoden ikäinen.

      Ei Jumala meitä siitä tuomitse, jos totuudessa riipumme emmekä kuitenkaan kaikkea tiedä.

      6k edustajat luovat valheellisen maailman, jossa dinot ja ihmiset asuvat samassa osoitteessa samaan aikaan. Se on aivan eri asia.

      Poista
  10. Kiitos Mikko kommentistasi.
    Lakkasin luottamasta 13,7 mrd vuoteen, kun kuulin mediasta, että on olemassa sellaisia galaksijoukkoja, joiden olisi ollut mahdotonta asettua asemiinsa em. ajan sisällä. Muutenkin uskon Herramme pikaiseen paluuseen ja tuhatvuotisen valtakunnan alkamiseen. Viitaten viikunapuuhun, uskon Israelin valtion synnyn aloittaneen viimeisen sukupolven jakson, joka on maksimissaan 80 vuotta. Sen mukaan uusi maanpäällinen paratiisi alkaisi viimeistään vuonna 2028. Näinollen en usko kenenkään uskovan joutuvan naurunalaiseksi. (Ps. 90:10
    Meidän elinpäivämme ovat seitsemänkymmentä vuotta taikka enintään kahdeksankymmentä vuotta; ja parhaimmillaankin ne ovat vaiva ja turhuus, sillä ne kiitävät ohitse, niinkuin me lentäisimme pois.)

    http://www.jariiivanainen.net/mitenkaikkialkoi2.html
    Lyhyt ote:
    "Kaikkien tähtien valo ei punasiirrännäistä. Ensimmäinen ongelma punasiirtymässä on, että kaikkien tähtien valo ei ole punasiirrännäistä. Esim. Andromedan galaksi ja eräät muut galaksit osoittavat, että niiden valo on sinisiirrännäistä, joka tarkoittaa, että niiden pitäisi lähestyä meitä (On esitetty se arvo, että Andromedan galaksi lähentyy meitä kohti 300 kilometriä sekunnissa! Toisaalta Neitsyen tähdistön pakonopeuden meistä pitäisi olla 1200 km/s ja kvasaari PKS 2000:n jopa 274 000 km/s. Mistä nämä yli satakertaiset erot johtuvat, jos kaikki on alkanut samasta pisteestä?). Tämäntyyppiset poikkeukset osoittavat, että punasiirtymäarvoilla voi olla jokin muu selitys kuin niiden etääntyminen meistä. Ne eivät ehkä lainkaan liity niiden liikkeeseen."

    Eikö SCHWEITZERIN löytö ollutkaan aito?
    http://creation.com/schweitzers-dangerous-discovery-finnish
    http://www.s8int.com/dino1.html
    http://www.evoluutio.com/?o=3&a=0&st=0

    Hieman vielä siitä, että Maa olisi tullut autioksi ennen viimeisintä luomista. Miksi Jumala olisi sammuttanut mahdolliset aikaisemmat tähdet? Olisiko maanpäällistä elämää ollut ilman aurinkoa ja muita tähtiä? Mitä ymmärrät luomiskertomuksen valkeudella?

    1.Mooseksen kirja:
    1:1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
    1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
    1:3 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja valkeus tuli.
    ---
    1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
    1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
    1:15 ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle." Ja tapahtui niin:
    1:16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Jyrki ja kiitos kommenteistasi

      1. Minäkin pidän Jerusalemin sanojaan tärkeänä, mitä Luukkaassa "pakanain aikojen" loppuminen sitten tarkoittaakin, ehkä jotain mistä apostoli Paavali kirjoittaa Jumalan kansan kohdalla.

      Vaan eikö Herramme Jeesus Kristus juuri tällaisesta uteliaisuudesta nuhdellut "Ei teidän kuulu tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa nojalla on asettanut."
      Suunnaten sitten katseemme sitten suurella lupauksella siihen, mikä osamme tässä Hänen tulemisensa odottamsiessa on "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka." Apt 1:7-8

      2. Jari Iivanaisen sivusta kysyn, Jyrki, eivätkö nämä ole Luonnon kirjasta tutkittavia asioita, punasiirtymä. Minusta on hyvä, että pohdit Raamatun kirjoituksen viestiä, ja olet löytänyt kiinnostavan näkökulman. Neuvoisin molempia tutkimaan edelleen, tähtitiedettä, kosmologiaa ja pyhää Raamattua.

      3. Schweitzerin löytö on aito ja erittäin tärkeä. Blogissani on siitä erään nimimerkin kirjoitus http://mikkol-miettii.blogspot.com/2011/01/tyrannosaurus-rex-mor-1125-b-rex.html

      4. Tämä on iso kysymys Ison Kirjan äärellä! koetan vastata siihen jotain omassa viestissä

      Poista
  11. Surffasin. Tulos:

    http://184.154.224.5/~creatio1/index.php?option=com_content&task=view&id=42

    "For example, the shells of living snails’ were carbon dated and showed that the snails had died 27,000 years ago."

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin että näitä heittoja on mielessäsi, jolla hiili-14 ajoitus ja muu radioaktiivisuuden mittaus halutaan asettaa kyseenalaiseksi!

      siksi koetin toisella tavalla edetä keskustelussamme, että kiinnostuisit Devonin ihmeellisestä aikakaudesta. minulle se on "Luomisen kolmas päivä" kun kalojen lisäksi ensimmäiset siementä kantavat puut alkavat esiintyä.

      Näinhän Genesis juuri kuvaa nykyajan luonnontieteen tavoin, että elämä tulee asteittain, jaksoina.

      Kirjoitan siitä englanniksi http://phos-alethinon.blogspot.com/2012/10/third-day-devonian.html

      Ehdotan siellä, että "tuli ilta" olisi viikon ajanlaskun lisäksi (juutalainen päivä alkaa illalla kello 6 kun kolme tähteä tulee näkyviin) verrattavissa suurten epookkien välisiin massiivisiin elämän tuhokausiin, jollainen myös Devonian lopussa on.

      tämä on hieman sitä mistä kirjoitat että Jumala olisi jaksottain luonut myös avaruuden, sammuttaen ja sytyttäen.

      Poista
  12. Pientä pohdiskelua. Koska Saatana on kylmäverinen murhaaja, on selvää, että se yrittää sekoittaa kristittyjen päät pitkillä aikajaksoillaan. Kiitos koulumme ja mediamme, muut ovat jo eksyksissä. Ei saatanan tarvitse heihin keskittyä. Kristitylle on turvallista uskoa Timoteuksen lailla.

    Olen surullinen, koska ns. kreationistit ovat niin hajanaisia. Toki ymmärrän taustan. Kuuluihan Juudaskin seurakuntaan.

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti samaa mieltä, varsinainen hengellinen temmellyskenttä tämä luomisen ja kehitysopin rintama!

      Poista
  13. Lisäys. Ihmisten ja saurusten jalanjäljet.

    "Scientists in the former Soviet Union, as well as in Arizona, have unearthed dinosaur tracks and human tracks in the same layers of the same rock."

    http://contenderministries.org/evolution/dinosaurs.php

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jyrki
      uusi tuttavuus minulle tämä sivusto. Ben ja Jennifer Rast perustivat Contender Ministries (Federal Waym Washington, Seattle), jonka teknisesti alkeellisia Web-sivuja on tehty ainakin 2002-2008.

      Viittaamasi tekstin kirjoittaja ei itse ole luonnontutkija tai mikään tutkija, vaan tyyppi lainaa ajatuksia eri puolilta ilman mitään viittauksia lähteisiin tai totuuden puolikastakaan.

      Lähde Jyrki pois näistä pahalta haisevista mätänevistä suon kulmista oppimaan Totuuden Hengen johdatuksessa Jumalan valtavia luomistekoja, innostumaan dinosauruksista ja ylistämään Herraa Hänen valtavista ihmeistään hengessä ja totuudessa.

      Poista
  14. Ok. Kiitos Mikko kun vastasit. Palaisin aikaisempaan kysymykseeni laajentaen sitä. Löydätkö Raamatusta selityksen pimeydelle, syvyydelle ja valkeudelle? Kysyn näitä, koska valkeus mainitaan ennen konkreettisia valoja.

    1.Mooseksen kirja:
    1:1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
    1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
    1:3 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja valkeus tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko tätä hienoa Raamatun kirjoituksiin sisältyvää opetusta:

      Kun meillä Jumalan armosta on tällainen palveluvirka, me emme lannistu. Olemme hylänneet kaiken salakähmäisen, emme toimi petollisesti emmekä vääristele Jumalan sanaa, vaan tuomme esiin totuuden ja toivomme, että jokainen omassatunnossaan arvioi meidät Jumalan edessä.

      Jos meidän julistamamme evankeliumi on peitossa, se on peitossa niiltä, jotka joutuvat kadotukseen. Tarkoitan niitä, joiden mielen tämän maailman jumala on sokaissut, niin että he epäuskossaan eivät näe Kristuksen evankeliumin kirkkaudesta säteilevää valoa, Kristuksen, joka on Jumalan kuva.

      Emmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä.

      Jumala, joka sanoi: "Tulkoon pimeyteen valo", valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan.
      2 Kor 4:1-6

      Poista
    2. Moi Mikko.
      Nyt hämmennyn. Eikö muuttumaton Luoja antanut muuttumattoman sanansa? Onko vain Johanneksen ilmestys totta?

      Ilm 22:18. Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;
      19. ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.

      Ethän ymmärrä väärin. Pyrin riippuman Herrassani. Olen armon kerjäläinen. Herrani mukaan Hän loi samalla/yhdellä kertaa ajan, aineen ja tilan. Hän loi kasvit ennen aurinkoa. Hän loi kuudessa päivässä.

      1.Mooseksen kirja 1:
      1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
      11. Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita...
      14. Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä...
      31. Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.

      Summaus: Raamattu auttaa pysymään Sanassa/Kristuksessa. Vaikkakin Jumala, lupaustensa mukaan, lisää ymmärrystämme, on perustus Raamatussa. Raamattu vahvistaa kaiken. Ilman Raamattua kaikki roikkuisi ilmassa. Ymmärrys lisääntyy ja eksytys lisääntyy. Raamattua ei kristityn kannata epäillä. Jos epäilee yhtä kohtaa, epäilee kaikkea. Jos rikkoo (lakia) yhdessä kohdassa, rikkoo kaikessa. Olenko mielestäsi yhtään looginen?

      Vaikkakin, näinä viimeisinä päivinä, Jeesus ilmestyy monille, jotka eivät omista Raamattua, en usko heidän muuttuvan vanhan liiton profeetoiksi. (1.Tess 5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on)

      Jos olen Kristuksen uskossa, voinko lopettaa Raamatun kuuntelun ja lukemisen? Voiko uskova opastaa tai opettaa uskosta osatonta ilman Raamattua? (1.Joh 4:1-3 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.)

      Anteeksi jos toistan, mutta uskon normaalilla järjellä varustettujen uskovien, ml. 6k-uskovat, hyväksyvän pitkät ajanjaksot, jos ne oikein todistetaan.
      ----------

      Poista
    3. Hei Jyrki
      et lähtenyt kanssani kalaan, joten jäit ilman saalista. Sen pidät, minkä kanssa tulit!

      minä puolestani sain tältä kierrokselta pari komeaa vonkaletta, K.A. Tikkasen mainiot sivut maailman ajoituksesta ja R. Numbersin jättimäisen tutkielman kreationismin vaiheista Yhdysvalloissa. Näistä olen Suurelle Kalamiehelle kiitollinen!

      Poista
  15. Moi Mikko.
    Kysymyksiä.
    1. Maan ikä?
    2. Vanhimman fossiilin ikä?
    3. Onko makroevoluutiota?
    4. Kuinka vanhalta näytti vastaluotu Adam?

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 Tämänhetkisen käsityksen mukaan
      - Tunnettu maailmankaikkeus 13.7 mlrd
      - Aurinkokunta planeettoineen 4.5 mlrd
      - Elämän räjähdysmäinen leviäminen 550 milj
      - Ihmmisen laji 5 milj
      - Nykyihminen 200-100.000 ihmisen vuotta
      - Korkeakulttuurin leviäminen 4000-3000 eKr

      2. Vanhin nykyään tunnettu elämän merkki maapallolla on Australian rannikolta löydetyssä basaltissa olevassa taskussa löydetty sinilevä. Se on ajoitettu noin 3.5 mlrd vuotta vanhaksi eli lähelle maapallon pintakuoren jäähtymistä.
      Huomaa, että sinilevä osaa yhteyttää, ja ensimmäinen elämä alkoi valmistaa ilmakehää, jonka sisältämä happi teki sitten elämän mahdolliseksi maapallolla.

      3. 150 vuoden ahkeran tutkimuksen jälkeen luonnontiede ei ole löytänyt sitovia todisteita makroevoluutiosta. Pikemmin on havaittu, että elämän leviämisen alkaessa Kambri-kaudella noin 550 milj vuotta sitten esiintyvät jo kaikki tärkeimmät elämän muodot, fylat.

      4. Tai oliko hänellä ja Eevalla napa!
      - Miltä näytti Hyvän ja Pahan tiedon puu, jonka hedelmällä oli sellainen väkevä vaikutus Adamiin ja Eevaan (se ei ollut omena).
      - Missä on Edenin puutarhaan johtava tie, jota kerubi vartioi kieppuva tulinen miekka kädessään?
      - Miltä näytti kävelevä ja puhuva käärme?

      Poista
  16. Moi Mikko.
    Pyydän pitkämielisyyttä. Olen maallikko. Avonaisia kysymyksiä on paljon. Luomakunta on niin ihmeellinen. Mielestäni genetiikka on tärkeä laji. Ikävää vain, että ateistit panttaavat kaikkea, mikä puolustaa luomista. Joskus heiltäkin lipsahtaa jotain, mutta huomattuaan "virheensä", asia lakaistaan maton alle piiloon. Yksi tuollainen paljastus: "Kaikki puut polveutuvat kymmenestä kantapuusta." Uskova hiffaa, että kymmenysliitto tehtiin jo Eedenissä. Syödessään tiedonpuusta, ihminen riisti/varasti konkreettisesti.

    (Mal 3:8-10 Riistääkö ihminen Jumalalta? Te kuitenkin riistätte minulta. Mutta te sanotte: "Missä asiassa me sinulta riistämme?" Kymmenyksissä ja antimissa. Te olette kirouksella kirotut, kun te, koko kansa, riistätte minulta. Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ravintoa, ja siten koetelkaa minua, sanoo Herra Sebaot: totisesti minä avaan teille taivaan akkunat ja vuodatan teille siunausta ylenpalttisesti.)

    Onko perää väitteessä, että mitokondrioon on "ladattu energiaa" noin kymmeneksi tuhanneksi vuodeksi? Siitä voimalasta kuulema puuttuu "koksinsyöttöluukku". Kun varasto kuluu loppuun, energia loppuu. Minulla ei valitettavasti ole linkkiä mihinkään tiedejulkaisuun, mutta mitokondrioon liittyvä tauti näyttää kuinka voimat hiipuvat.

    http://www.youtube.com/watch?v=6_2oN1oTK-g

    http://boddi.com/sites/timeguard/causes_of_aging/5_mitochondrial_depletion.htm

    Taviksilta (minäkin olen) ei voi vaatia aktiivista jokapaikan nuuskimista. Harva ehtisi. Harva jaksaisi. Vielä harvempi ymmärtäisi nykytieteen saavutuksia ammattislangeineen päivineen. Evankeljumi onkin tärkein julistettava tieto. Se uppoaa särjetyn, sairaan ja väsyneen kanssakulkijan sydämeen. Se vie Kotiin.

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. antamasi viite mitokondrioon Time Guard sivulle vaikuttaa minusta totuudelliselta tieteelliseltä tekstiltä.

      Olen tässä aivan maallikko, enkä pysty tekstejä mitenkään itsenäisesti arvioimaan, mutta sivujen antama yleisvaikutelma on hyvä.

      Tämä on eliön vanhenemisen tutkimusta ja siten myös "ikuisen nuoruuden" etismistä - hyvin mielenkiintoinen!

      Jos tällä tahdot todistaa 6k kreationismia, lähdetään ensin yhdessä kalaan.

      Poista
  17. Moi Mikko.
    Olen pohtinut aikoja ja järjestyksiä. Pidän mahdollisena, että elämätön Maa luotiin yksinänsä langenneita enkeleitä varten ennen varsinaisen aika-avaruuden luomista. (Tiedätkö onko perusteita uskoa enkelikapinaan ennen luomisen loppuunsaattamista?) Autio Maa saattoi olla olemassa ihmiselle tuntemattoman ajan, ennen kuin Luoja loi fyysisen elämän ja taivaankappaleisiin liittyvän ajanlaskun. Pohdittavaksi jää, kuuluivatko enkelit alunperin hyvään luomakuntaan. Jos kuuluivat, täytyi enkelien langeta vasta koko luomistapahtuman jälkeen.

    Valkeudesta, valoista ja päivien pituuksista. Uskotko, että ennen auringon ja kuun luomista päivät olisivat olleet vähintään tuhatvuotisia? Silloin päivien pituus olisi riippunut valkeudesta eikä auringon valosta.

    Tähtitaivaasta. Tähdet luotiin kasvien luomisen jälkeen, joten ne eivät voi olla vanhoja. Monet pitävät valonnopeutta vakiona, vaikka tiedetään sen vaihtelevan, jopa ilman Luojan yliluonnollista asioihin puuttumista. Lene Hau osaa pysäyttää valon. Ikävää, että Big Bangiin uskovat auktoriteetit haluavat pysyä pimeässä ja eksyttävät kanssaihmisiään.

    http://www.youtube.com/watch?v=-8Nj2uTZc10

    http://www.evoluutio.com/?o=52&a=0&st=0

    Ote: "Valo on saatu labrotarorio-olosuhteissa kulkemaan 300 kertaista nopeutta. *(Jonathan Leaks; Science editor Sunday Times June 4, 2000 US.) ...Raamatun mukaan maa luotiin ennen tähtiä, joten sen puolesta ei ole ongelmaa, etenkin kun alkukieliset tekstit puhuvat 17 kertaa avaruuden venyttämisestä."

    Hyvää alkanutta vuotta.
    Jyrki

    VastaaPoista
  18. Moi Mikko. Kirjoitit:
    4. Tai oliko hänellä ja Eevalla napa!
    - Miltä näytti Hyvän ja Pahan tiedon puu, jonka hedelmällä oli sellainen väkevä vaikutus Adamiin ja Eevaan (se ei ollut omena).
    - Missä on Edenin puutarhaan johtava tie, jota kerubi vartioi kieppuva tulinen miekka kädessään?
    - Miltä näytti kävelevä ja puhuva käärme?
    ---
    Saatoit ymmärtää kysymykseni väärin. Yritin ilmaista, että uunituore tyyppi saattoi näyttää homekorvalta. Siksi luodun on vaikea määrittää luomakunnan ikää.

    Jyrki

    VastaaPoista
  19. Lisäys edelliseen.
    http://www.tapionajatukset.com/35

    Pahoittelen, etten muista mistä ja milloin kuulin tai luin, että on olemassa sellainen/sellaisia galaksijoukkoja, jotka eivät tietämiemme fysiikan lakien mukaan olisi ehtineet muodostua noin 14 mrd vuodessa. Olen kylläkin pannut merkille, että ateistit panttaavat tuloksia, jotka tukevat Jumalan ilmoitusta. Henkimaailman lait näyttävät pätevän.
    Jyrki

    VastaaPoista
  20. Moi Mikko. Kysymyksiä ja selityksiä on noin ziljoona. Onneksi on Raamattu.

    Onko vetyä liikaa?
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Vety

    Onko heliumia liian vähän?
    http://www.evoluutio.com/?o=30

    Onko kellään todistettua tietoa tunnettujen alkuaineiden alkuperistä ja miten niitä on päätynyt Maahan?

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ziljoona kertaa ziljoona ja sitä mukaa kun opimme Jumalan luomakunnasta lisää, kysymysten määrä taas moninkertaistuu.

      Tuotit minulle pettymyksen, sillä olisin kovin toivonut kanssasi veneretkeä devonin merelle, yhdessä vastauksia etsien ja pohtien virveleitä kelatessamme.

      Kala näyttää mielestäni olleen Jeesuksen mieliruokaa ja hän sitä usein tarjoili ja valmisteli nuotiollakin.

      Ennen ristiä kristityt käyttivät kala symbolia, IKHTHYS kreikan kala-sanasta alkukirjaimet Jeesus Kristus Jumalan Poika Pelastaja

      evolutionistit ilkkuvat tätä DARWIN kalalla, jolla on jalat (tetrapod)

      mutta Suomi on vapaa maa eikä kalaan ole pakko kenenkään kanssa lähteä!

      Toivotan sinulle Jumalan siunaamaa Uutta Vuotta 2013

      Poista
    2. Pahoittelen. En haluaisi tuottaa pettymyksiä, mutta ihmisten ajanmittaustavat eivät vakuuta. Kiitän kutsustasi, mutta en usko menettäväni mitään luottaessani nopeaan luomiseen.

      Raamatun mukaan Jeesus on loukkauskivi. Ikävää, että kristityt, toisaalla mrd-vuosiin ja toisaalla kilovuosiin uskovat, heittävät toisiaan Jeesus-kivellä. Taitaa olla tämän aionin lopun merkkejä. Onneksi tempaus on lähellä.

      http://www.raptureready.com/rr-pre-trib-rapture.html

      Herra siunatkoon alkaneen vuotesi

      Jyrki

      Poista
    3. Elämällä kaupungissa, jossa totuudesta tehdään portto, menetät valtavasti iloa ja Jumalalle kuuluvaa kiitosta. Portto siinä mielessä, että kaikki kelpaa, mikä "todistaa Raamatun puolesta" - totuus ja valhe ja kaikki siltä väliltä.

      Kimmon kirjoitukset ovat tästä pelottava esimerkki.

      Otan esimerkin. Voin sanoa varmuudella sinulle, Jyrki, että evoluutiobiologeilla ei ole höykäsen pöläystä siitä, miten ruotokalat (vaikkapa ahven) saivat kilpien suojaamat kidukset ja rustokalat avoimet kidukset (rausku, hai).

      Tieteellä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, miten kalat saivat tuon nerokkaan uimarakon, josta Darwin arvelee maaeläinten keuhkojen kehittyneen. Tai keuhkokalat keuhkonsa.

      Voin sanoa varmuudella, koska olen tutkinut ja opiskellut asiaa käsillä olevista tuoreimmista lähteistä. Katsonut Erik Jarvikin työtä Tukholmassa, kun hän 60 vuotta devonikauden yhtä kalalajia tutki. Kalastanut GoGo apajalla Australiassa.

      Evoluutiobiologit voivat kyllä kuvata kalojen ominaispiirteitä ja minä luomisen päivänä ne alkavat näkyä ja miten ne polveutuvat. Mutta kukaan ei tiedä miksi ne ilmestyvät, se on evoluution "pimeä voima", dark energy, suuri tuntematon, jota kaikki evolutionistit eivät kehtaa tunnustaa.

      tämän olet menettänyt, kyvyn erottaa toden väärästä, Jumalan luomakunnan katselemisen tuottaman ilon ja ylistyksen Taivaan Isälle Hänen suurista lahjoistaan, joiden joukossa kalat eivät ole häntäpäässä!

      Poista
    4. Moi Mikko. Kiitos kun ehdit vastata. Sallinet minulle maallikon yksinkertaisen luottamuksen Raamattuun. Harvoilla on mahdollisuus perehtyä fyysiseen maailmaan käytännön tutkijan metodein. Siksi Raamattu olkoon etusijalla maailman ihmisille. Pelastukseksi. Raamattuakin tutkitaan tieteellisellä tarkkuudella.

      http://kotisivu.dnainternet.fi/esa08/Raamattu/ivan-panin.html

      Arvostan uurauttasi. Toivon, että voimme paiskata kättä hääkaupungissa.

      http://mccainvrsobama.wordpress.com/2010/10/15/the-new-heavenly-jerusalem/

      Jyrki

      Poista
    5. Hei Jyrki
      nimenomaan

      Raamatun totuudelliseen tutkimiseen haastankin sinua ja kaikkia kristittyjä samalla kuin luonnon tutkimiseen!

      Poista