keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Alussa oli VESI

Vesi, luomisen peruselementti
Kuva: Magnifying class blog

Nämme pyhän Raamatun ensimmäiseltä lehdeltä, miten tärkeä elementti vesi on luomiskertomuksessa.

Jumala työskentelee veden kanssa kolmena ensimmäisenä päivänä, käyttäen koko toisen luomispäivän vesihuoltoon ja putkistojen ja säiliöiden järjestelyyn. Vasta sitten, kun vesihuolto on ensin saatu kuntoon, alkaa elämän luominen.

Panemme merkille, että luomiskertomuksessa ei sanota "Tulkoon vesi!" vaan vesi on jo siellä, kun kajahtaa Jumalan majesteettiset ensimmäinet luomisen sanat "Tulkoon valo!"


1. Alussa on vesi
Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä.

Jumala sanoi: "Tulkoon valo!" Ja valo tuli. Jumala näki, että valo oli hyvä. Jumala erotti valon pimeydestä, ja hän nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä.
1 Ms 1:1-4


2. Vedet erotetaan taivaankannen alapuolelle ja yläpuolelle
Jumala sanoi: "Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan." Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui, ja Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä.
1 Ms 1:6-8


3. Vedet rajataan, niin että kuiva maa tulee näkyviin
Jumala sanoi: "Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin." Ja niin tapahtui. Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.
1 Ms 1:9-10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti