perjantai 1. huhtikuuta 2011

Hän joka oli, on ja tuleva on

Kristuksen Taivaaseenastumisen kirkko Öljyvuorella

Tänään 31.3.2011 minulla oli iloinen kohtaaminen suomalaisten ryhmän kanssa, joka tuli tutustumaan Jerusalemin Rockefeller museon kokoelmiin.

Keväinen aurinko paistoi lämpimästi ja 1930-luvulla rakennetun museon ovelta aukenee upea näköala Öljyvuorelle, jossa näkyvät Heprealaisen yliopiston rakennukset ja torni vasemmalla, Augusta Victorian palatsin torni keskellä ja venäläisen Kristuksen Taivaaseenastumisen kirkon torni oikealla.

Ryhmä ihaili maisemaa ja Rockefeller museon kaunista puutarhaa ja kerroin heille Jeesuksesta, joka oli, on ja tuleva on - kuten Ilmestyskirja Hänestä sanoo.

"Tuossa edessämme on Öljyvuori" sanoin kaukaisille vierailleni. "Siellä Jeesus OLI 2000 vuotta sitten, käveli noilla rinteillä, opetti ja vietti yönsä Getsemanen puutarhassa öljypuiden lomassa."

Sitten käännyin vieraiden puoleen ja kerroin "Jeesus ON tässä nyt tänään, asuu uskon kautta sydämissämme. Herran pyhässä Ehtoollisessa Jeesus on todellisesti läsnä ja saamme nauttia Hänen ruumiinsa ja verensä"

Käännyin taas - oppaana kun olin - edessämme olevan Öljyvuoren suuntaan ja sanoin "Jeesus ON TULEVA takaisin tälle vuorelle, kuten Apostolien teoissa kerrotaan. Galilean miehet... miksi te katselette taivaalle... Hän on tuleva samalla tavalla kuin näitte Hänen lähtevän"

Jeesus oli, Hän on tässä ja nyt ja Hän on tuleva.



Johannes seitsemälle Aasian seurakunnalle: Armo teille ja rauha häneltä, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä,

Ilm 1:4 KR 1938



"Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.

Ilm 1:8 KR 1938



Ja niillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, ja ne olivat yltympäri ja sisältä silmiä täynnä. Ja ne sanoivat lakkaamatta yötä päivää: "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on".
Ilm 4:8 KR 1938



Toki tähän sisältyy niin paljon enemmän, etten sitä edes pysty aavistamaan.

Mutta jotenkin tuo tilanne siinä ryhmän kanssa Öljyvuoren näköalaa katsellessa oli niin todellinen ja selitti näitä merkillisiä sanoja ... ainakin minulle itselleni, jos ei muille.

1 kommentti:

  1. Konkretiaa, inkarnaatiota parhaimmillaan tuo hetki. Kun maailmalla tulee, ovat tällaiset viestit tarpeen.

    VastaaPoista