sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Ei mittään tuomiota

Näihin seuroihin kokoonnuttiin taas vakavin mielin ja istuttiin penkkiin, kuten tapana on.

Vuorossa olivat Paavalin sanat Roomalaiskirjeen kahdeksannessa luvussa "Niin ei siis ole mittään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat"

Kun saarnaaja oli johdatellut aiheeseen tuli virren vuoro. Se laulettiin hyvän kanttorin johdolla rauhallisesti ja yksiäänisesti, sillä moniääninen laulu ei ole Jumalalle mieleen.

Veisattiin lujalla äänellä, mutta ilman urkuharmonia - tai Herra varjelkoon! - kitharaa - jotka jäivät sinne Golgatan keskimmäisen ristin juurelle.

Hartaasti seuraväki veisasi:

Maanantai ei mittää, tiistai ei mittää,
keskiviikko, torstai ei mittää.
Perjantai ei mittää, lauantai ei mittää.
Sunnuntai ei sitäkään mittää.

Tammikuu ei mittää, helmikuu ei mittää,
maalis-, huhti-, toukokuu ei mittää.
Kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuu ei mittää,
marraskuu ja joulukuu ei mittää.

Eduskunta ei mittää, hallitus ei mittää,
kunnanvaltuustot ei mittää.
200 kertaa 0 ei oo mittää,
kun kukaan eikä mikään tee mittään.

Kokoomus ei mittää, demarit ei mittää,
kristilliset kepu ei mittää.
ruottalaiset, kommarit ei liberaalit mittää,
perustuslailliset ei mittää.

USA ei mittää, eurooppa ei mittää,
Venättä ei mittää.
Afrikka ja kiina ja mitä niitä onkaan
ja suomi siinä sivussa ei mittää.

Minä olen toimetonn ja sinä olet toimeton,
mut mehän ei ollakaan mittää.
Länteen taikka ittään, me ei olla mittään
kun kukaan ei tee millekään mittää.

Viina ei oo mittää, pillerit ei mittää,
partakoneenterä ei mittää.
Raamattu ei mittää, pääoma ei mittää
ja ei sitääkään mittää.

No tulkeepos meille, me leivomme teille
leivän joka ei ole mittää.
Toivoa vain soppii että köyhä opi
että hyvät työt ei ole mittää.

(leeviläiset ovat mukisseet, että Hectorin arkkivirren sanoja on muutettu, mutta he ovat muutenkin meistä katkeruuden juurien kanssa lähtenyt eriseura.)



Enkelinsä suulla Herra Jumala puhui seuraväelle

"juuri sen tähden Jumala lähetti Poikansa tähän maailmaan, että Hän tekisi kaiken ja me emme tekisi mittään.

täällä pahassa ajassa maailmassa vaeltaessaan Jeesus antoi meille esimerkin siitä, kuinka Jumala ei tahdo meidän olevan yhtään mittään eikä tekevän yhtään mittään."

ja niin saarna jatkui, riisuen kaikesta omasta vanhurskaudesta, omasta yrittämisestä ja tekemisestä ja asettaen kaiken sydämessä olevan uskon varaan, sen himmeänä lepattava horjuvan uskon varaan, joka ei oikeesti ole mittään.



Seurojen lopulla sitten avautui rukoushuoneen seinään kaksi ovea, joista toisen takaa näkyi kirkasta valoa ja toisen takaa tuli kitkerää tulikiven ja palavan lihan käryä.

Seuraväki asettui tapansa mukaan jonoon ja kuin Jumalan enkelinä saarnaaja istui ovien luona.

Rouva sanoi "en minä ole ikinä vankilassa käynyt ketään tapaamassa. Mutta en minä ole myöskään koskaan hiuksiani kähertänyt"

Enkeli sanoi "käy Herrasi iloon, sinä oikein uskova, sillä näkeväthän kaikki, että olet oikealla tavalla syntynyt uudesti"

Herra sanoi "en ole koskaan käynyt sairaalassa muita tapaamassa kuin omaisiani ja tuttaviani, Mutta ei ole tippaakaan alkoholia huuliani koskettanut paitsi kirkkoviini ja tippa on silmäkulmassani ollut katumuksen hetkellä."

Enkeli sanoi "käy Herrasi iloon, sinä oikein uskova, sillä näkeväthän kaikki, että olet oikealla tavalla syntynyt uudesti"



Nuori nainen sanoi "en ole koskaan antanut nälkäiselle tuntemattomalle ruokaa, Mutta usein olen koko päivän työtä tehden valmistanut kahveja, kun vuoromme on tullut."

Enkeli sanoi "käy Herrasi iloon, sinä oikein uskova, sillä näkeväthän kaikki, että olet oikealla tavalla syntynyt uudesti"


Nuori herra sanoi "en ole koskaan vaatettanut alastonta, Mutta hyvistä tuloistani Nokialla annoin kunnon kymmenykset rukoushuoneen katon korjaamiseen."

Enkeli sanoi "käy Herrasi iloon, sinä oikein uskova, sillä näkeväthän kaikki, että olet oikealla tavalla syntynyt uudesti"



Rouva sanoi "en ole koskaan antanut kotia kodittomalle, Mutta lavatansseissa minua ei ole nähty sen jälkeen, kun parannukseen tulin ja sain uudestisyntyä."

Enkeli sanoi "pois silmieni edestä, sinä kultaisen ristin kantaja! sillä pienikin koreus kadottaa!" Ja enkeli ojensi kätensä osoittaen, helvettiin vievää ovea. Rouva näki enkelin kädessä komean kultaisen Rolexin, ja kello oli viittä vaille keskiyö.



Tyytyväisenä joukko seuroista lähti koteihinsa.

"Siellähän oli tänään pitkä saarna, mitäs se saarnaaja sanoi?" puoliso urkki, kun ei ollut päässyt mukaan.

"ei mittään" tuli vastaus.

mutta sen hän sitten kuitenkin muisti saarnatekstistä, että Raamattujen mukaan ei ole mittään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.

Kirjoittanut: Haamul,

Onko tämä sittenkään oikea tapa pukea alastomia? Pilkan keinoin? Onko oikeasti tarkoituskaan vaikuttaa keneenkään? Tekemällä lestadiolaisista naurettavia he vain kokevat olevansa marttyyreitä. Ja tavallaan ovatkin. Nuo kultaristin turhuutena pitämiset yms. ovat aivan toisarvoisia, merkityksettämiä asioita mielestäni siihen verrattuna, kun on sellaisiakin, jotka uskovat selviävänsä Matt.25:n vertauksessa kuvattujen Isän siunattujen joukkoon ilman lunastusta ja anteeksiantamusta.



No, otan sen verran sanojani takaisin, että on tosiaan syvältä väittää, että kultaristin kaulassa pitäminen kadottaa.

Tämä on esikoislestadiolaisuudessa oleva yleinen helmasynti, tämä yksittäisten keksittyjen esineiden nimeäminen synnilliseksi.

Sitä vastaan sopii sanoa, paljonkin.

Eikä tuollainen esineiden synnillistäminen tietysti tule muusta kuin siitä, että uskon perusteetkin ovat hiukkasen hukassa.

Nyt on kuitenkin huomattava, että esikoislestadiolaisuus ei ole yhtä kuin ne äänekkäimmät kellokkaat, jotka julistavat synniksi asioita ja esineitä ja olettavat voivansa arvioida vuohet ja lampaat sellaisten perusteella (tai yleensä millään perusteella).

Yhtä vähän kuin luterilaisuus on yhtä kuin nykyään luterilaisuudessa vaikuttava yleinen mielipide homoavioliittojen asiallisuudesta, tai yhtä kuin Antti Kylliäisen oppi (kaikki pääsevät taivaaseen), tmv.

Kirjoittanut: Nosce te,

Kylliäiseen viitaten sanoisin että kaikki pääsevät varmasti h.vettiin ilman mittään tuomiota siis nykykielellä sanottuna automaattisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti