torstai 27. tammikuuta 2011

Homoparien rukousohjeesta valitus arkkipiispalle

Huittisten kirkkovaltuutettu Unto Kivimäki pitää kirkolliskokouksen päätöstä harhaoppisena. Hän on tehnyt siitä valituksen Turun tuomiokapituliin, jossa se on jätetty pöydälle (odottamaan käsittelyä).

Aiempi kantelu oli tekninen - opillisesta asiasta olisi lain mukaan pitänyt yksinkertaisen äänten enemmistön sijasta olla 3/4 puolesta. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli hylkäsi tämän.

Tämä kantelu perustelee, että papit ovat rikkoneet pappisvalansa äänestämällä kirkon opin vastaisen päätöslauselman puolesta.


Unto Kivimäki sanoo, ettei anna tässä asiassa "tuhannesosa milliä periksi". Kanteluita tulee olemaan vaikka seuraavat kymmenen vuotta ja näin estetään kirkolliskokouksen päätöksen toteuttaminen Suomen ev.lut. kirkossa.

Kirkolliskokousedustaja Kivimäki näkee tässä päätöksessä välivaiheen, askeleen matkalla tavoitteeseen joka on homoparien avioliiton kirkollinen siunaaminen.

Tämän kehityksen Kivimäki pyrkii estämään jatkuvilla valituksilla päätöstä vastaan.

Aiheesta uutisoi YLE




lainaan tähän otteita Unto Huittisen omasta puheenvuorosta aiheesta Lauttakylä-lehdessä 25.11.2010. Kirjoitus on verkossa kokonaan luettavissa tässä osoitteessa


Raamattua on syytä tutkia todella syvällisesti luomiskertomuksesta ja syntiinlankeemuksesta asti, jotta saadaan kaikille osapuolille oikeudenmukainen kanta tästä asiasta.

Raamatun mukainen oppi on ainoa Suomen ”kansankirkolle” hyväksytty oppi.

Tätä ei voida muuttaa eikä mitään erikoisrukouksia tai siunauksia Raamatun vastaiseen yhdessä elämiseen tule sallia. Se on opin muuttamista, minkä kirkkolaki kieltää.

Raamatun mukaan Jumala on ikuisuuden Jumala eli muuttumaton. Raamattu on Jumalan ohje ihmisille elämistä varten.

Jumala vihaa kaikkea saatanasta lähtöisin olevaa syntiä, mutta rakastaa jokaista luomaansa yli kaiken.

Raamattu tuntee vain Jumalan asettaman miehen ja naisen yhteiselämän avioliiton. Tälle liitolle Jumala on luvannut siunauksen.

Saatanalla on kova vimma tuhota avioliiton säätämys ja hän käyttää tässä tuhoamistyössään piispojakin renkinään.

Rakkaus on rajoja eikä kaiken sallimista rakkauden nimissä.

Synti on suuri taakka ja sen seurauksena on kuolema.

Suomen ev.lut. seurakunnat kutsuvat nöyränä kaikkia ihmisiä kirkkoon, ”syntisten sairaalaan”, syntisten joukkoon.

Tässä ajassa ihminen tekee kyllä syntiä, mutta Jeesuksen sovitustyön henkilökohtaisesti vastaanottaneena vanhurskas eli taivaskelpoinen on Jumalan hyväksymä, kuten Luther asian ilmaisee.


Näin siis Unto Kivimäki Huittisista ja nyt YLE aamu-TV haastattelun myötä tuore puheenaihe lehdistössä - ja nettiruukussakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti