keskiviikko 25. elokuuta 2010

Jumalan rakkauden välikappale - sinä!

Jumalan rakkaus on kuin meren aava, kuin tuulen henki päällä kuuman maan.
Sua seurata me voimme, Jumalamme, tai kieltää kutsusi, oi Herramme.
Jumalan rakkaus on kuin meren aava, kuin tuulen henki päällä kuuman maan.

Tahdomme itsellemme vapauden, vapauden, jossa voimme rakastaa. Pois pilvilinnoistamme meidät johdat, osoitat tien luo toisten ihmisten.
Jumalan rakkaus on kuin meren aava, kuin tuulen henki päällä kuuman maan.


Kuitenkin toisiamme pakoilemme ja pukeudumme itsekkyyteemme. Vankilaamme me pelkoon sulkeudumme ja kaltereitten takaa katsomme.
Jumalan rakkaus on kuin meren aava, kuin tuulen henki päällä kuuman maan.


Kärsivään maailmaan johda, Herra, meitä, vie meidät työhön valtakuntaasi. Rakkautesi kaikki esteet murtaa ja kaikki ihmislapset yhdistää.
Jumalan rakkaus on kuin meren aava, kuin tuulen henki päällä kuuman maan.



olisiko mitenkään mahdollista, että esikoislestadiolainen uskova kristitty pysyisi Siionin muurien sisäpuolella ja pitäisi kiinni siitä, mitä on saanut tässä kristillisyydessä.

ja silti laulaisi sydämestään tämän hengellisen laulun?

olispa se yhdistelmä - rukoushuone muuttuisikin paikaksi, jossa myös rukoillaan, Jumalan Sanalla ladataan uskon akkuja, ja Hengen voimalla lähdetään rakastamaan Jumalan rakkaudella pimeään maailmaan eksyneitä ihmisiä!

I have a dream!


Rukous seuroista lähdettäessä

"Rakas Jeesus, kiitos siitä että minut jo kasteessa on otettu pyhän Kolminaisuuden nimessä sinun valtakuntaasi ja että pyhässä ehtoollisessa saan syödä Sinun ruumiis ja veresi, iankaikkisen elämän lääkkeen. Kiitos että taas tänään minulle on todistettu, että saan uskoa syntini anteeksi taivasta myöten Sinun pyhässä nimessäsi ja veressäsi.

Tiedän kyllä, mitä ihmiset minulta tahtovat ja mielelläni kaiken sen teenkin, kahvit keitän, siivoan, kerään varoja rukoushuoneen ylläpitoon ja muuta.

Sinä olet kuollut minun edestäni, että eläisin Sinulle. Herra, avaa korvani kuulemaan äänesi, silmäni näkemään lähimmäiseni, avaa sydämeni heidän ahdistuksilleen ja huolilleen ja tee jalkani alttiiksi rauhan evankeliumin teille.

Herra, jos valtakunnassasi on nyt jokin aivan pienikin tehtävä, johon minua tarvitset, katso - tässä olen, lähetä minut! Jeesuksen nimessä tätä pyydän. Amen"



odotamme ilolla, mitä kaikkea Herra vielä tulee palvelijattarensa kautta ja kanssa vielä tässä ajassa tekemään sen lisäksi, mitä olette jo yhdessä tehneet!

ortodokseilla on kaunis tapa kutsua kaikkia kristittyjä "Jumalan palvelijoiksi"
Siinä on syvä totuus kristitystä ihmisestä, elävän Jumalan palvelija.




Jeesus Kristus on ihminen ja Jumala, kumpaakin täydellisesti.

kun rukoilemme Herralta jotain, opimme silloinkin uskon kautta Hänestä uusia asioita, Herramme olemus on tutkimattoman syvä, laaja, korkea ja pyhä. Onhan Hän Jumalan ainoa Poika.

saatamme mielessämme kuitenkin kaventaa Herramme vaikutusvallan järkemme mukaiseksi. Havaitsemme silloin, että näin ja näin Jeesus toimii ja johdattaa ja ohjaa ja vastaa rukouksiin.

Todellisuudessa Herran Jeesuksen jumalallinen vaikutus rukoilevan palvelijattarensa ja palvelijan elämässä on paljon paljon laajempi ja suurempi kuin osaamme edes kuvitella.

Kun Jeesus laittaa enkelinsä palvelemaan niitä, jotka saavat autuuden periä, ja jotka puolestaan tahtovat palvella Herraa, liikkeelle saattaa lähteä aivan yllättäviltä tahoilta asioita luonnon, ihimiskunnan, oman elämän ja perheen, oman kehon ja mielen, kiinan keisaria myöten.

Jeesuksella ovat kaikki langat käsissään ja merkillisesti Hän osaa laittaa ne kohdalleen juuri oikealla hetkellä ja sellaisella viisaudella, josta on oksat pois.



kaikki tämä on uskon elämää, jota liha ja järki eivät käsitä eivätkä hallitse. Uskon kautta Herra Jeesus tekee valtavia asioita, mutta epäusko on yksilön ja yhteisön kohdalla tässä este.

esimerkiksi esikoislestadiolaisuuden parissa puhutaan paljon uskosta, sen heikkoudesta ja monista vaaroista, jotka uskon lampun kokonaan sammuttavat - kuten lihan vapaudet ja maailmallisuus ja koreus ja muu sellainen.

kuitenkin olen huomaavinani, että monet esikoiset eivät käytännössä usko Jumalaan.

usko kuuluu johonkin omaan huoneeseensa, ruksalle, ja siihen aikaan kun meillä on Jumalalle antaa.

ajatus siitä, että tuo alussa esittämäni rukous vaikuttaisi mitään, ei epäuskon suossa ole mitenkään todellinen - pelkkää sanan helinää.

mutta kun ihmiselle annetaan sydämeen Jeesuksen usko - ei jonkun herätysliikkeen kaavio uskosta - niin elävä Jumala voi käyttää tuota ihmistä palveluksessaan.

hiljaisuudessa avun saanut ja avun antaja iloitsevat yhdessä Herran Jeesuksen kanssa, joka vaikkapa vankilan sellissä tai vanhainkodin vuodeosastolla hoitelee syvällisiä asioita kuntoon.

eivät siitä muut tiedä - eikä tarvitse tietääkkään.



rakkaus on kekseliäs.

kristitty saa laittaa kaiken omansa peliin, kekseliäisyytensä, tarkat silmänsä, kätevät kätensä, hitaat jalkansa

ei ollut kuin viisi leipää ja kaksi kalaa - mitä ne ovat näin monelle?

ehkä sinulla ei ole paljon Herralle antaa - mutta anna se, ja Hän koskettaa sitä Midaksen kultasormella niin että häikäistyt Jumalan kirkkaudesta ja kunniasta, joka tulee köyhän, syntisen ja puutteellisen ihmisen luo.

rukoilemme yhdessä siunausta, rauhaa ja iloa Jumalan palvelijalle Immatalle. ja edelleen ahkeraa työllistämistä taivasten valtakunnassa. Aamen



Päivän sana 24.8. 2010

2 Moos. 4:11
"Kuka on antanut ihmiselle suun? Kuka tekee ihmisestä mykän tai kuuron, näkevän tai sokean? Enkö juuri minä, Herra?"



Päivän Sana 25.8. 2010

Meidän kykymme on saatu Jumalalta, ja hän on myös tehnyt meidät kykeneviksi palvelemaan uutta liittoa, jota ei hallitse kirjain vaan Henki. Kirjain näet tuo kuoleman, mutta Henki tekee eläväksi.

2 Kor. 3:5-6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti