sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Sodoma, Gomorra ja sateenkaariperhe (3)

Jumalan Sana on siis nostettu syylliseksi uudessa uljaassa Suomen maassa, jossa ollaan niin tasavertaisia, että se sitten tasa-arvoista onkin.

Syyttäjien - ja heitä on monta - mukaan Raamatun kertomus Sodomasta ja Gomorrasta on homoseksuaalisuuden vastainen myytti, joka luo todella kielteistä kuvaa tästä "luonnollisesta ihmisen vietistä".

Rikos - sairaus - synti leimauksen väline, sodomize sanan merkityksen antaja. Uskonnollisen ahdasmielisyyden ja tuomion hengen perustava teksti, jota vastaan on vaikea taistella.

Syytös on ankara ja osa prosessia, jossa suomalaiset juuriaan myöten tahdotaan irrottaa Raamatun perustalta.

homoseksuaalisuus ja sateenkaariperhe on tässä vain työkalu, jonka takana on valheellinen ja murhaava henki, sielunvihollinen.

kuten niin usein muutenkin, myös tässä asiassa totuus on paras vastalääke.

totuus kannattaa aloittaa siitä, että me kristityt olemme syyllisiä.

kristillisessä kulttuurissa homoseksuaaliset ja lesbot ovat joutuneet kahden vuosituhannen ajan monenlaisen syrjinnän ja vainon kohteeksi, ja ovat joutuneet elämään kaapissa - toisinaan jos haluavat elää ylipäätään.

(en kirjoita nyt Raamatun kansasta, juutalaisista, enkä sen toisesta perillisistä, Koraanin muslimeista)



totuus - ja sitä kaiketi tutkijat etsivät - Raamatun kertomuksessa Sodomasta ja Gomorrasta on väännetty vinoon.

Jumala ei hävittänyt kaupunkeja sen tähden, että siellä homoiltiin.

Homoseksuaalisuus, josta kaupungin väkivaltaiset miehet ovat esimerkkinä, on tehokas esimerkki kaupungin vajoamisesta pahuuteen.

pääpaino EI ole homoilussa vaan VIERAANVARAISUUDESSA

katsokaa, kuinka pahoja nämä ihmiset ovat - kertomus päivittelee - noin huonosti kohtelevat kaupunkiin tulleita vieraita!

ja ilmassa ei ole rakastelun henki vaan tappamisen, pahoinpitelyn, murhan henki

ihmiset näet nauttivat toisten hakkaamisesta, kiduttamisesta, tappamisesta, ja katsovat mielellään sitä kuvaavia elokuvia ja lukevat kirjoja ja seuraavat julkista teloittamista.



kun roomalainen historioitsija Tacitus kuvailee keisari Neron avioliittoa ja hääjuhlia Pyhtagoras nimisen miehen kanssa, hän sivistyneenä ihmisenä pitää niitä ihmisen turmeluksen synkimpänä kuiluna.

aikamme suomalainen kai pitäisi niitä ihan ymmärrettävänä itsensä toteuttamisena...

o tempora, o mores!



apostoli Paavali ei kuvaa Roomalaiskirjeessään sateenkaari perhettä, vaan seurauksia siitä, että ihminen hylkää todellisen Jumalansa ja alkaa palvella luotuja.

apostoli sanoo, että heterot heittävät luonnollisen yhteytensä ja naiset syttyvät naisiin, miehet miehiin,

tämä luonnoton seksi ei ole ainoa merkki siitä, että Jumala "on hylännyt ihmiset himojensa valtaan"

ja koko Roomalaiskirje on kirjoitettu näiden hylättyjen ihmisten kutsumiseksi uuteen elämään Jeesuksessa Kristuksessa!

kristityn vapauteen lihan himoista ja haluista, jotka naulataan ristille.



Sodomalta ja Gomorralta kuulostaa:

Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa.

Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan.

Sen vuoksi he eivät voi puolustautua. Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

eclipse of the heart
sydämenpimennys



He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi, ja he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin.

Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa.

He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa -- olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.

Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.


Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi.

He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä.

Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman, he toimivat itse näin, vieläpä osoittavat hyväksymistään, kun muut tekevät samoin.


Room 1:18-32 KR 1992



Tässä kohdassa homoseksuaalisuus ja lesbosuhde kuvataan erääksi seuraukseksi siitä, että ihminen ei palvele Jumalaa ja Jumala on hänet hyljännyt.

Roomalaiskirje lienee niitä klassisia tekstejä, johon kristillisen kulttuurin homouden vastainen historia on perustunut ja perustuu.

Apostolin tekstin kärki ei kuitenkaan ole syttymisessä omaan sukupuoleen, vaan sydämen siirrosta - sydämen auringonpimennyksestä, elävän Jumalan hylkäämisestä ja epäjumalien palvonnasta.


Tämän kirjoitussarjan alussa lainaamani opinnäyte siis nostaa erityisesti syytteeseen kertomuksen Sodomasta ja Gomorrasta.

Olen tässä koettanut kutsua kaikkia lukemaan tuon kertomuksen, kertonut hieman sen rakenteesta, iästä, sisällöstä ja uusista arkeologisista löydöistä Kuolleen meren ihmeellisen luonnon keskellä.

tuona hyvinvointiseudun väestö oli täyttänyt syntiensä mitan, Jumalan mitta oli tullut täyteen, ja Jumalan viha ilmestyi taivaasta ihmisten jumalattomuutta vastaan.

vertasin tätä aikaisempaan tuhoon, jossa Raamattu kertoo Jumalan hukuttaneen syntymästään asti pelkkää pahaa tekevän ihmiskunnan vedenpaisumukseen, Aatamin ja Eevan jälkeläiset.

Silloin pantiin sateenkaari pilviin merkiksi, että Jumala ei näin enää tee Nooan kautta säilyneelle ihmisyydelle.

mutta Sodomassa ja Gomorrassa mitta tuli täyteen.

ja kaikkien uskosta vanhurskaiden kristittyjen esikuvaksi asetettu Abraham rukoilee tuon syntisen paikan puolesta, etsien syitä ettei Jumala heitä rankaisisi.



seksuaalisen tasa-arvon ajatus lähtee siitä perustavasta ajatuksesta, että ihmisen ratkaiseva ominaisuus on hänen psyykensä, sielunsa, ja anatominen rakenne on toissijainen.

tätä psyykeä tulee kunnioittaa ja sallia sen toteuttaa omaa olemustaan seksuaalisena olentona.

tästä Helsingin äskeisessä Pride paraatissa oli kyse, tätä on Berliinin sateenkaari juhlat, tätä Tel Avivin sateenkaari marssit (joita Jerusalme ei huoli)

vapautta olla sitä, mitä tuntee ja kokee olevansa, ja toteuttaa sitä miten tahtoo.

yhteiskunnalla, uskonnolla, kulttuurilla, yhteisöllä, ei ole oikeutta tulla määräämään, kenen kanssa voi mennä naimisiin.

tätä tarkoittaa sukupuolineutraali avioliittolainsäädäntö.


oikeusministeri Tuija Baxter (vihr.) asetttaa syksyllä porukat töihin tutkimaan avioliittolainsäädännön uudistamista.

ei ole epäilystäkään ainakaan minulla, että Kokoomus tämän kevään puolueohjelmansa mukaisesti on tätä tukemassa, SDP ei ole mitään periaatetta tai arvomaailmaa, joka asettuisi tällaista tasa-arvoa vastaan, perussuomalaisista en teidä, Kepu voi joutua miettimään vaikka pääministeri lienee jo kallellaan sinne päin, kristilliset varmaan vastustavat... ruotsalaisista en tiedä

toisin sanoen lainuudistus menee läpi ja Suomi liittyy Islannin, Ruotsin ja Norjan seuraan uudenlaisessa näkemyksessä yhteiskunnan lakien mukaisesta perheestä.


Suomen ev.lut. kansankirkon voimme arvella seuraavan mukana, ehkä viiveellä, niin että papiston on siunattava sukupuolineutraalit avioliitot.

niistä jatkossakin pieni vähemmistö vain on homoja tai lesboja, koska heitä on väestöstä pieni prosentti.

mutta periaatteellisella tavalla on silloin murtauduttu uudenlaiseen yhteiskuntaan, jonka reunamilla näemme keisari Neron ja Pythagoraan hahmot.

Rooma paloi ja kristittyjä vainottiin.

(tällaisten palstojen kirjoittaminen on Suomessa ehkä pian lailla kiellettyä)

1 kommentti:

  1. Olipa hieno kolmiosainen kirjoitus, joka antoi monia oivalluksia. Psyyken asettaminen anatomiaa merkittävämmäksi - tätä ajatusta pyydän lupaa lainata omassa blogissani.

    Setäni, joka on geodesian emeritusprofessori, liittää Sodoman tuhon Santorinin purkaukseen. Eläkevuosinaan hän on kirjoittanut yleistajuisia kansankirjoja maasta ja sen geohistoriasta.
    y.t. Teemu Kakkuri

    VastaaPoista