maanantai 26. huhtikuuta 2010

Jesus (18)

Kahdeksanneksitoista

opimme tästä kaikesta, ettei siten ole tarpeeksi saarnattu kun saarnataan Kristuksen elämää ja töitä vaan pintapuolisesti ja vaan paljaana historiana ja elämäkertana, saatikka siten, ettei siitä mitään puhuta, vaan saarnataan hengellistä oikeutta, taikka muita ihmissääntöjä ja opetuksia.



Niitä onkin monta, jotka saarnaavat ja lukevat Kristusta niin, että he surkuttelevat häntä, pitävät vihaa juutalaisia vastaan, taikka käyttäytyvät siinä vieläkin lapsellisemmalla tavalla.

Mutta niin pitää häntä saarnattaman, että siitä kasvaa minulle ja sinulle usko ja että se pidetään voimassa.

Ja tämä usko kasvaa ja voimassa pidetään siten, että minulle sanotaan, minkätähden Kristus on tullut, kuinka meidän tulee häntä käyttää ja nauttia hyväksemme, mitä hän on minulle toimittanut ja antanut.

Tämä tapahtuu, kun oikein selitetään kristillistä vapautta, jota meille häneltä on, ja kuinka me kuninkaina ja pappeina olemme kaikkein haltijat, ja että kaikki, mitä ikänä teemme, on Jumalalle otollista, niinkuin ennen olen sanonut.



Sydän, joka tätä saa kuulla Kristuksesta, tulee siitä varsin varmaan iloiseksi ja saa juurtajaksaisen lohdutuksen, tulee herttaiseksi Kristusta kohtaan ja rupee häntä rakkaana pitämään.

Tähän määrään ei koskaan päästä lakien ja töitten avulla.

Sillä kukapa saattaa sellaista sydäntä vahingoittaa taikka peljättää?

Jos synti ja kuolema ryntäävät niskaan, niin hän uskoo, että Kristuksen hurskaus on hänen, etteivät hänen syntinsä enää ole hänen omiansa, vaan Kristuksen;

näin täytyy synnin haihtua Kristuksen hurskauden tieltä uskossa, kuten ennen on sanottu.

Näin opitaan apostolin tapaan kuolemaa ja syntiä pelkäämättä sanomaan:

"kuolema, kussa on sinun otas? helvetti, kussa on sinun voittos. Mutta kuoleman ota on synti ja synnin voima on laki.

Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka meille voiton antanut on meidän Herran Jeesuksen Kristuksen kautta!"


Martti Luther
Kristityn Wapaus
kohta 18

Ensimmäinen osa päättyy tähän.



tämä on hengellisesti vaarallista tekstiä.

kun sinun annetaan ymmärtää, että tässä meidän kristillisyydessämme ei ole hyvä lukea Lutherin kirjaa Kristityn Vapaus, tiedät varmasti, että olet mukana kristillisessä herätysliikkeestä, joka on lahkoutunut.

siis lahkossa.

lahkolaisuus on kielletty Raamatussa. se on lihan teko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti